To top
12 oct.

Psihologul Valeria Jalenco explică de ce feminitatea este cheia unei relații reușite

În DEX, feminitatea este definită ca fiind un ansamblu de trăsături care constituie specificul caracterului feminin. În realitate, aceasta este cu mult mai complexă și, poate, cea mai de preț calitate a unei femei. Deși contextul vremurilor noastre ne încurajează să fim cât mai masculine, femeile trezite spiritual cunosc rolul feminității în viața lor și nu se vor dezice de ea nicicând. Împreună cu Valeria Jalenco, psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, chillosof și autor, vom afla ce aduce cu adevărat succesul în viața unei femei.

 

Ce caracterizează o femeie feminină?

O femeie simbolizează naștere, viață, prosperitate, continuitate, viitor, putere maternă, mama pământ, în vreme ce un bărbat simbolizează supraviețuire, rezistență, putere fizică, siguranță.

Femeile garantează viitorul unei omeniri asigurând nașterea. Bărbații garantează viitorul unei omeniri apărând ceea ce crează o femeie.

 

Cum ne ajută feminitatea să fim fericite în cuplu?

Dacă știi ce floare ești, știi ce fel de bărbat îți va asigura înflorirea constantă. Sper că nu vrei să fii cactus (rolul de amantă) și sper să nu îți dorești să fii un brad (feministă, bradul este arbore masculin).

 

Ce se întâmplă cu bărbatul din interiorul cuplului când femeia sa își pierde feminitatea?

Doi brazi într-o casă, nu are cine să pună globurile acelea de Crăciun.

 

Lipsa feminității se oglindește și în ceea ce privește starea financiară?

Evident, dacă tu mereu prinzi roșu la semafor, se aplică și la bani. Portofelul stă cu tine la semafor, plângeți împreună.

Cu alte cuvinte, energia feminină ne poate ajuta să fim abundente și pe plan financiar. Tu alegi culoarea semaforului. Alegi metamorfoza continuă sau stagnezi la semafor, pe roșu. Eu ajut femeile să accepte și unda verde. Este minunată.

 

Multe femei justifică gestul de a deveni masculine din cauza nevoii, în care ele trebuie să suplinească rolul bărbatului. E o scuză sau chiar nu au de ales?

Femeile sunt ființe inteligente și cred că testul express va fi suficient. Femeile care vor parcurge testul își vor găsi răspunsul la aceasta întrebare.

 

Feminitatea este un rol sau instrument cu care conducem lumea?

În Fuziunea celor 3 inteligențe eu folosesc principiul semaforului – exemplul meu preferat. Când avem o problemă ne imaginăm că suntem la semafor. Feminitatea este un rol. Rolul acesta o femeie își permite să-l refuze până la sfârșitul vieții, este dreptul ei fundamental. De asemenea, multe femei îl joacă fără să și-l asume.

Există și o altă categorie de femei, cele care studiază bine contractul primit de la Univers înainte să-și asume și semnează cu atenție clauza: femeie, soție, mamă, muză, prosperitate, resurse.

Actorii se pregătesc cu atenție pentru rolul de protagoniști într-un film. De multe ori sunt nevoiți să își schimbe stilul de viață: de la relaxat la disciplină, de la leneș la harnic. Este o metamorfoză continuă. A fi femeie nu este mai ușor sau mai greu decât a fi bărbat. Este pur și simplu diferit. Viața unei femei are o altă aromă, decât aroma vieții unui bărbat. Feminitatea este despre arome florale, fresh, vanilie. Bărbații nu pot fi asociați cu tuberozele, femeile, însă, cu ușurință își permit o gamă variată de flori cu care pot fi asociate.

 

Rolul femeii pe planeta Pământ

Sunt femeie și, pe lângă misiunea mea de a fi mamă iubitoare, mai am misiunea de a alunga anxietatea și temerile femeilor din România legate de singurătate, stimă de sine și nerealizare feminină. Iubesc România și îmi doresc enorm ca fiecare mișcare/acțiune făcută de mine să fie ca o undă magnetică care protejează femeile, ca un scut, de insecurități, nefericire și de tot felul de îndoieli.

Acum vreau să îți imaginezi că urcăm într-un tren și destinația este: TU-FEMEIE FERICITĂ. Singurul bagaj de care avem nevoie: tu și eu, restul vor veni de la sine.

 

Test express – „Sunt feminină sau nu?” by Valeria Jalenco, psiholog și autorul cărții Chillosofia – „Răspunsul”

Un scurt test din patru întrebări te va ajuta să identifici dacă ești feminină sau nu (testul nu este adresat adolescentelor, este recomandat doar fetelor/domnișoarelor trecute de vârsta de 18 ani):

⦁ O respecți pe mama ta? Da/Nu/Uneori da, uneori nu
⦁ Părerea ta despre mama ta se schimbă de la o zi la alta? Da/Nu/Uneori da, uneori nu
⦁ Admiri relația părinților tăi? Da/Nu/Uneori da, uneori nu
⦁ Vrei să te căsătorești? Da/Nu/Uneori da, uneori nu

 

Interpretarea testului de feminitate în calitate de psihoterapeut cu formare în terapie cognitiv-comportamentală și autorul metodei Fuziunea celor 3 inteligențe

 

1-3 de DA

Conform Fuziunii celor 3 inteligențe admirația față de părinți indică succesul în relațiile interpersonale, fiindcă am avut un model sănătos de interacțiune atât cu sexul opus, cât și cu mama. Ești feminină, atrăgătoare, oamenii te apreciază mult pentru prezența ta și gustul tău rafinat. Singura problemă cu care te confrunți este părerea oamenilor că viața ta este perfectă și nu ai avea motive reale de tristețe. Tristețea ta este profundă și un terapeut ar trebui să te consulte măcar o dată la zece luni. Se rezolvă în terapie și pentru tine am creat pachetul ”Gold”.

 

1-3 de NU

Conform Fuziunii celor 3 inteligențe repulsia față de anumire comportamente indică dorința ta de a trăi într-o lume perfectă, înconjurată de oameni frumoși, puține conflicte. Paradoxal, pe interior ești foarte moale, blândă, dar exteriorul reflectă o femeie de afaceri, puternică, stabilă și încăpățânată. În carieră ai succes, dar pe plan personal bărbații se simt mici și nepricepuți în preajma ta. Ești considerată masculină, dar pe interior nu ești. Aici este recomandată consilierea măcar o dată pe lună, iar drept rezultat vei avea chef să fii mai relaxată, vulnerabilă și zâmbitoare. Se rezolvă în terapie și pentru tine am creat pachetul ”Corporate”.

 

1-3 de UNEORI DA, UNEORI NU

Conform Fuziunii celor 3 inteligențe, versatilitatea indică predispoziția ta la activități creative, nu îți sunt necunoscute schimbările de dispoziție fără un motiv anume. La capitolul femininate și masculinitate excelezi cu siguranță, sunt zile când ești extrem de masculină și altele când ești extrem de feminină și tu știi că pe interior conținutul e același, tu schimbi coperta și atât. Dar ce facem cu frica de a fi mamă? Un copil îți va fura dreptul de a fi masculină, crezi tu în subconștient. Se rezolvă în terapie și pentru tine am creat pachetul ”Anxietate”.

 

 

 

 

 

 

Simona Stănoi
No Comments

Leave a reply