To top
13 feb.

Implanturile B-Lite cu 30% mai ușoare

Un bust mai voluminos este considerat un semn de feminitate și încredere, dar dacă natura nu te-a ajutat în acest sens, soluția poate fi augmentarea mamară. Înainte de a lua această decizie importantă, este important să știi care sunt opțiunile cele mai potrivite pentru tine. Am consultat medicul primar în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Gheorghiu Matei, pentru a afla care sunt cele mai bune implanturi mamare.

 

Care sunt diferențele dintre implanturile mamare B-LITE și alte tipuri de implanturi mamare?

Implanturile mamare B-LITE sunt diferite de alte tipuri de implanturi mamare prin faptul că au o compoziție unică și o structură internă modificată. Acestea sunt realizate din silicoane cu particule ultrafine și au o greutate mai mică decât alte tipuri de implanturi mamare, ceea ce le face mai ușoare cu aproximativ 30% față de implanturile clasice de silicon. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra evolutiei postopinterventie, reducând disconfortul și permițând pacientelor o recuperare mai rapida.

 

Ce impact au implanturile mamare B-LITE asupra greutății corporale și stilului de viață?

Implanturile mamare B-LITE sunt mai ușoare decât alte tipuri de implanturi mamare cu aproximativ 30%, ceea ce poate reduce disconfortul și stresul asupra gâtului, spatelui și umerilor.

 

Care sunt recomandările pentru îngrijirea și întreținerea implanturilor mamare B-LITE după procedura de implantare?

După procedura de implantare a implanturilor B-LITE este important să urmați recomandările chirurgului plastician pentru a ajuta la o recuperare rapidă și sigură și pentru a preveni complicațiile. Indicatiile postoperatorii nu difera de cele pentru celelalte tipuri de implanturi mamare.

 

Cât de des este necesar să se facă verificări sau înlocuirea implanturilor mamare B-LITE?

În general, este recomandat să se efectueze o evaluare periodică a implanturilor de către medicul specialist pentru a se asigura că sunt în stare bună. Cu toate acestea, implanturile mamare B-LITE pot dura mai mulți ani fără să fie necesară înlocuirea lor. Obligatoriu este ca pacienta sa efectueze o ecografie mamara anual.

 

Care sunt costurile asociate cu procedura de implantare a implanturilor B-LITE?

Costul procedurii de implantare a implanturilor B-LITE începe de la 5000 euro. La Swiss Clinics, alte costuri asociate, cum ar fi consultațiile preoperatorii, costurile spitalizării, medicamentele sunt incluse în pretul interventiei, pe care il stabilim in urma unei consultații preoperatorie.

 

Cât de dureroasă este procedura de implantare a mamelonului B-LITE?

În general, pacientele pot aștepta să resimtă un usor disconfort în zona implantului în primele zile după procedură, care poate fi controlat cu medicamente.

 

Cât de mult durează recuperarea după procedura de implantare a implanturilor B-LITE?

De obicei, pacientele sunt în măsură să se întoarcă la activitățile cotidiene în decurs de 1-2 săptămâni după procedură, cu excepția activităților intense sau a exercițiilor fizice.

 

Care sunt efectele secundare și riscurile asociate cu utilizarea implanturilor mamare B-LITE?

Ca orice procedură chirurgicală, utilizarea implanturilor mamare poate fi asociată cu unele efecte secundare și riscuri (hematoame/seroame, contractură capsulară, BIA-ALCL), însă acestea sunt rare.

 

Ce sfaturi puteti oferi pentru pacienții care se gândesc să opteze pentru implantul mamar B-LITE?

Primul sfat pe care il pot oferi unei paciente care doreste să opteze pentru o augmentare mamară cu implanturi Polytech B-Lite este să vină la o consultație la Swiss Clinics, în cadrul căreia putem discuta avantajele și dezavantajele acestui tip de implanturi, detalii despre intervenție și posibilele riscuri/complicații ce pot surveni.

Dr. Matei Gheorghiu, medic primar în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă la Swiss Clinics din București

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply