To top
10 feb.

Secretele unui lifting facial reușit cu dr. Iancu Morad

Liftingul cu efect imediat obținut cu ajutorul firelor resorbabile PDO este din ce în ce mai căutat în această perioadă din dorința de a ne menține tinerețea și de a ne îmbunătăți aspectul feței. Cât de bun este în realitate și cui se potrivește, dar și ce trenduri există la ora actuală în medicina estetică aflăm de la dr. Iancu Morad, esteticianul vedetelor.

 

Ce sunt firele PDO?

Firele PDO sunt de fapt ace subțiri încărcate în interiorul lor cu fire resorbabile. Aceste ace fine se introduc la nivelul zonei pe care ne dorim să o întindem, să o rejuvenăm, iar apoi se scot astfel încât firele subțiri, resorbabile, vor rămâne în interiorul pielii.

În cazul unor zone mai periculoase preferăm să folosim o canulă, adică un ac a cărui margine nu este ascuțită, ci are vârful bont. Odată ce înțepăm pielea cu un ac fin putem introduce canula respectivă și, pentru că ea nu taie țesutul, ci pur și simplu îl decolează, automat va traumatiza zona respectivă mult mai puțin. Așadar, riscul de a face vânătăi este foarte mic deoarece nu folosim un ac traumatic. Dar este același principiu: introducem canula, o tragem în afară și rămâne acest fir în interiorul pielii. Rezultatele sunt vizibile imediat după tratament. Pot apărea vânătai ușoare, dar este ceva normal, ele vor dispărea la scurt timp.

Firele PDO pot fi folosite și împreună cu alte proceduri?

Este chiar recomandat să le folosim cu alte proceduri. Firele PDO au fost promovate foarte mult în ultimii 2-3 ani, iar rezultatele spectaculoase apar atunci când le folosim împreună cu alte tratamente cum ar fi adăugarea de volum cu acid hialuronic. Dacă le folosim la nivelul superior al feței pentru ridicarea sprâncenelor este recomandat să adăugăm și un tratament cu toxină botulinică.

morad iancu giulia anghelescu botox goldmagazine.ro simona stanoi

Putem încetini procesul de îmbătrânire cu ajutorul firelor PDO?

Orice tratament anti-aging poate încetini acest proces de îmbătrânire. Cele mai bune terapii anti-aging sunt cele care se bazează pe celule stem sau pe celule din sânge. Indiferent de ce tratament am alege, acesta ne va ajuta să avem o piele mai hidratată, mai puțin ridată, astfel încât metodele chirurgicale vor fi necesare abia mai târziu, de la caz la caz.

Ce îmbunătățiri putem obține cu ajutorul firelor PDO?

Firele PDO ne ajută să obținem un efect de lifting și le putem folosi în zona sprâncenelor, a pomeților și a conturului mandibular. Le putem folosi chiar și la nivelul conturului buzelor, cu mențiunea că pot da rezultate doar în cazul unor anumiți pacienți, ele nefiind indicate tuturor. Persoanele care obțin cele mai bune rezultate în urma folosirii tehnicilor firelor PDO sunt acelea care au pielea mai subțire și mai uscată. În schimb, cele care au o piele mai groasă și mai hidratată nu sunt întotdeauna candidații ideali pentru această metodă, iar în acest caz vom recurge la alte proceduri.

Liftingul cu fire PDO poate înlocui liftingul chirurgical?

Orice tratament poate amâna puțin momentul în care vom fi nevoiți să alegem varianta tratamentelor chirurgicale. Întotdeauna încerc să folosesc tratamente minim invazive, dar dacă ele nu mai dau rezultatele pe care ni le dorim putem apela și la tratamente chirurgicale. Orice rezultat depinde de mai mulți factori, iar satisfacția pacientului este pe primul loc. Putem încerca prima dată un tratament minim invaziv cu fire PDO, iar pacientul își poate da seama dacă îi place și dacă este mulțumit și, dacă dorește ceva mai mult, atunci vom recurge la liftingul chirurgical.

Ce procedură este recomandată în cazul pleoapelor căzute?

Fiind un chirurg plastician căruia îi plac rezultatele spectaculoase, întotdeauna aș prefera un tratament minim invaziv chirurgical în locul firelor resorbabile. Trebuie să înțelegem că odată ce îmbătrânim pleoapa se lasă și va exista un exces de piele care va trebui eliminat. Ori firele PDO nu elimină excesul, ci doar poate întind puțin pielea, însă nu ne ajută, mai ales pe termen lung. Când avem un exces de piele fie la nivelul pleoapelor, fie la nivelul feței și avem acel efect de piele lăsată, trebuie să eliminăm acest exces și acest lucru se realiza doar chirurgical.

Trendurile 2021 în medicina estetică

Blefaroplastia superioară

Trendurile care continuă și anul acesta, la fel ca și anul trecut sunt cele la nivelul pleoapelor. Poate și din cauza faptului că purtăm mască și zona obrajilor și zona ochilor sunt cele mai vizibile avem o cerere foarte mare în această direcție, cu peste 30% mai ridicată ca de obicei. Cea mai căutată este blefaroplastia superioară, un tratament practicat sub anestezie locală, cu o durată de jumătate de oră. Ne ajută să eliminăm excesul de piele de la nivelul pleoapelor și să ridicăm colțul ochilor. Rezultatul? Un aspect al feței care va părea automat mult mai odihnită, mai fresh.

Mulți pacienți ne mărturisesc că petrec mai mult timp ca de obicei în fața calculatorului și se plâng că au aspect obosit al ochilor și își doresc să facă ceva în această privință, drept pentru care ajung la cabinet și împreună alegem procedurile care li se potrivesc cel mai bine, ajutându-i să obțină rezultatul dorit.

Mezoterapia

Al doilea tratament care este folosit tot ca urmare a purtării zilnice a măștii este mezoterapia. Nivelul inferior al feței stă ore întregi sub umiditate crescută, devenind astfel un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor. Din acest motiv, pielea se irită, se infectează și capătă un aspect îmbătrânit. Cu ajutorul mezoterapiei injectăm la nivelul mezodermului vitamine, oligoelemente, acid hialuronic special pentru hidratare și rejuvenare, iar pielea își recapătă tonusul.

Dermapen

Potrivit și pentru tineri – tratamentul cu dermapen, un aparat care are un dispozitiv ce conține 12 ace microsterile, ne ajută să creăm zeci de mii de tunele  noi la nivelul feței, prin care introducem cocktail-uri de vitamine și de oligoelemente. Odată vindecate, ele stimulează producerea unor fibre noi de colagen și elastină, astfel încât avem și un tratament foarte puternic de rejuvenare.

Dermapen nu este o procedură dureroasă,  se aplică o cremă anestezică, este un tratament foarte suportabil. Imediat după tratament pielea este roșiatică,  dar aceasta își revine la normal în maximum 30-60 de minute după tratament, iar pacientul se poate reîntoarce la activitățile normale.

Augmentarea mamară

O tendință care a fost în top și în 2020 și se menține și în acest an este augmentarea mamară. Multe femei care au trecut deja prin perioada alăptatului sau cele trecute de 40-45 de ani vor să își recapete fermitatea sânilor și feminitatea. Folosim o proteză nou intrată pe piața din România, proteza B-LITE, care este cu 35% mai ușoară și mai bine suportată de corp. Aceasta este singura noutate din ultimii 20-30 de ani când discutăm de implanturi mamare. Cu siguranță se va menține în trend și în următorii ani, căci din ce în ce mai multe femei aleg să folosească proteze mamare din ce în ce mai ușoare pentru a obține un rezultat mult mai suportabil de către corp.

morad iancu goldmagazine.ro medic estetician

dr. estetician Morad Iancu, Luxury Aesthetics

 

 

 

 

Simona Stanoi

Leave a reply