To top
6 feb.

Trucuri simple și eficiente pentru un abdomen plat

Ți-ai propus să ai un abdoment plat și, chiar dacă ai făcut câteva schimbări în ceea ce privește alimentația sau stilul de viață, rezultatele întârzie, totuși, să apară? Deși nicio metodă nu pare a fi eficientă, nu este momentul să renunți, ba dimpotrivă! Te încurajăm să încerci aceste trucuri simple și eficiente pentru un abdomen plat!

 

1. Nicio zi fără proteine

Proteinele, spun nutriționiștii, ar trebui să facă parte din alimentația noastră, indiferent de scopul pe care ni l-am propus, mai cu seamă dacă vrem să ne tonifiem musculatura. Există chiar și un interval orar în care este recomandat să luăm o gustare bogată în proteine, mai precis 15:00-16:00, când alimentele consumate sunt foarte ușor digerate și asimilate de organism. În plus, proteinele te ajută să îți stimulezi metabolismul și, totodată, să echilibrezi nivelul zahărului din sânge.

2. Fă mișcare

Dacă ți-ai propus să ai abdomen plat, ca tras prin inel, e musai să incluzi mișcarea în progamul tău zilnic, fie că ne referim la exerciții fizice, fie la o simplă plimbare prin parc. Un exercițiu complet, care lucrează musculatura întregului corp, inclusiv pe cea a abdomenului, este scândura. Partea bună e că îl poți face oriunde și oricând, căci nu necesită un echipament special. Te întinzi pe sol, cu fața-n jos, sprijinindu-te pe antebrațe și pe degetele de la picioare. Împingi corpul în sus, cu picioarele întinse, până se formează o linie dreaptă. Menții această poziție minimum 15 secunde și repeți de 3 ori. Cu timpul, poți mări treptat durata. Pont: ține musculatura încordată și spatele cât mai drept.

 

3. Mestecă bine mâncarea

Uneori, abdomenul poate arăta umflat nu din cauza țesutului adipos, ci din cauza balonării, care apare, de cele mai multe ori, în urma mâncatului pe fugă. Acordă timp fiecărei mese în parte și ai grijă să mesteci foarte bine alimentele, pentru a fi digerate mai ușor. Această regulă funcționează doar în cazul alimentelor sănătoase, nu și în cazul celor procesate. Dacă poți, eviță să consumi alimente rafinate cum ar fi dulciurile, pâinea albă, chipsurile sau sucurile carbogazoase și înlocuieștele cu fructe și legume proaspete și cu cereale integrale.

4. Consumă mai puțină sare

Alimentele sărate provoacă retenţia apei în organism. Consecința? Umflarea abdomenului. De aceea, este bine să reduci consumul de sare și să potrivești gustul mâncării cu ajutorul condimentelor -piper, boia, curry sau ierburi aromatice. Un bun înlocuitor al sării este tarhonul, care conţine în cantităţi mari săruri minerale de sodiu şi potasiu, pe care îl poți folosi la salate sau în sosuri.

5 . Ai grijă la alimentație

Un abdomen plat se construiește în proporție de aproximativ 80% în bucătărie, spun la unison instructorii de fitness și nutriționiștii. Și chiar au dreptate! Așa că, dacă mai aveai nevoie de un argument solid care să te convingă că pe lângă mișcare și alte trucuri care te ajută să ai un abdoment plat trebuie să ai grijă și la meniul zilnic, acum îl ai. Nu sări peste nicio masă, mai ales peste micul dejun. Printre alimentele prietenoase cu silueta se numără: untul de arahide, avocadoul, tofu, sparanghelul, peștele, semințele crude, salatele și sucurile din fructe și legume. Dacă timpul nu-ți permite să îți prepari toate mesele și vrei să scapi și de grija număratului caloriilor, o variantă de meniu complet și sănătos găsești și la Fit4You Delivery, al căror motto este reprezentativ: „More than Food, it’s Health & Time”.

Sperăm ca aceste trucuri simple și eficiente pentru un abdoment să te ajute să obții rezultatele pe care ți le dorești și să te motiveze să îți setezi și alte noi obiective, la fel de folositoare!

 

 

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply