To top
6 mart.

Puterea remediilor naturale pentru problemele respiratorii

probleme respiratorii
În ultima perioadă există o preocupare din ce în ce mai crescută pentru găsirea unor soluții naturale și eficiente pentru tratarea problemelor respiratorii. Vestea bună e că există o mulțime de remedii din plante cu proprietăți expectorante și care pot fi de ajutor în ameliorarea simptomelor asociate afecțiunilor respiratorii. Iată care sunt cele mai eficiente!

Rădăcina de lemn-dulce are efect antibacterian

radacina de lemn dulce

Lemnul-dulce are capacitatea de a calma tusea și de a reduce inflamațiile care pot provoca dureri în gât. De asemenea, acesta acționează ca un agent antibacterian și blochează radicalii liberi. Saponinele conținute în lemnul-dulce contribuie la eliminarea mucusului, facilitând astfel respirația. Pentru a beneficia de proprietățile sale, se poate prepara o infuzie din 1-2 lingurițe de pulbere de rădăcină de lemn-dulce la 250 ml de apă clocotită.

După 10-15 minute de infuzare, infuzia se strecoară și se consumă două căni pe zi. Este important de menționat că acest remediu nu este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni renale, hepatite virale sau hipertensiune, precum și femeilor însărcinate.

Plămânărica, eficientă în afecțiunile tractului respirator

plamanarica

Un alt aliat în tratarea problemelor respiratorii este planta numită plămânărică. Aceasta are un aspect care seamănă cu plămânii și, datorită substanțelor active precum saponozidele, sărurile minerale, mucilagiile, tanoizii, magneziul și conținutul ridicat de vitamina C, poate fi eficientă în afecțiunile tractului respirator și tuberculoza pulmonară.

Plămânărica poate fi utilizată pentru descongestionarea sinusurilor și reducerea febrei. Pentru a prepara un ceai din plămânărică, se adaugă 1 linguriță de plantă uscată la 200 ml de apă fiartă. După 10-15 minute de infuzare, ceaiul se strecoară și se consumă 2-3 căni pe zi.

Eucaliptul ajută la eliminarea secrețiilor bronșice

eucalipt

Eucaliptul este o altă plantă cu proprietăți benefice în tratarea problemelor respiratorii. Datorită compușilor activi precum cumarina, flavonoidele, eucaliptolul și cineolul, acesta poate fi utilizat în tratamentul astmului, faringitei, răcelii, tusei convulsive și iritante. Eucaliptul ajută, de asemenea, la eliminarea secrețiilor bronșice.

Citește continuarea pe canal33.ro

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply