To top
13 iul.

Beneficiile neștiute ale pilatesului

Pe lângă beneficiile cunoscute  ale pilatesului precum tonifierea, dezvoltarea musculaturii de bază a corpului, dar și mobilitatea și corectarea posturii,  aceasta aduce organismului multe alte avantaje. Împreună cu Baris Aktas, instructor și founder Kai Pilates vom afla care sunt acestea și cât de importante sunt ele atât pentru organism, cât și pentru echilibrul emoțional.

 

Respirația, beneficiul suprem al practicării Pilatesului

Unul dintre cele mai importante beneficii dobândite în urma practicării Pilatesului, dar, și cel mai probabil, și cel mai subapreciat. A respira conștient presupune să-ți focusezi întreaga atenție asupra respirației în timpul executării exercițiilor. Aceasta stimulează producerea hormonilor fericirii (dopamina, serotonina, endorfinele și oxitocina) și îmbunătațește circulația sângelui și a oxigenului în organism, putând fi cu ușurință asemuită cu un fel de meditație pentru corp, dar prin mișcare. Deoarece practicarea Pilatesului are un impact scăzut asupra organismului, îți oferă un boost de energie și o senzație de detensionare a întregului corp.

 

Conștientizarea corpului

Să devii conștient de corpul tău este, fără dar și poate, cel mai mare beneficiu pe care poți să îl obții și care te poate ajuta în viața de zi cu zi. Faptul că te focusezi asupra a ceea ce se întâmplă cu corpul tău și asupra modului în care respiri în timpul exercițiilor te ajută să te conectezi mai bine cu tine și să devii conștient de stările pe care le experimentezi. Acest lucru presupune o cunoaștere mai bună a senzațiilor de confort sau de durere din organism.

Creșterea gradului de conștientizare a corpului te învață să percepi altfel mișcarea. Este esențială pentru prevenirea accidentărilor, în mod special pentru persoanele mai în vârstă, pe care Pilatesul le ajută la îmbunătățirea coordonării și a echilibrului, nu numai prin întărirea musculaturii de bază, dar și prin focusarea asupra aliniamentului și a exersării musculaturii întregului corp. Desigur, echilibrul este foarte important la orice vârstă și necesar în toate activitățile zilnice, precum cele simple, cum ar fi mersul sau oricare alte mișcări nonlineare: întindere si aplecare. Din momentul în care înaintăm în vârstă, acesta joacă un rol din ce în ce mai important.

 

beneficiile pilatesului

Beneficiile pilatesului

Povestea KAI Pilates

„La Kai Pilates ne focusăm pe toate elemente enumerate mai sus. Ne adaptăm nevoilor clienților noștri. Locația de care dispunem ne ajută să ne concentrăm pe ceea ce au nevoie și își doresc clienții. Le oferim acestora modalități prin care își pot îmbunătăți calitatea vieții. În cadrul studioului putem pune la dispoziția clienților de la aparatele de Pilates (Reformer, Cadillac, Tower, Chair, Barrel) până la antrenamentele cu greutăți, dar și clase online sau antrenamente în aer liber în Parcul Herestrau, aflat în proximitatea studioului.  

 

Colaborarea cu Postural Alignment by Tiberiu Vintiloiu care se află în aceeași locație cu studioul nostru poate oferi clienților care întâmpină probleme cu postura un program complet”. (Baris Aktas, founder Kai Pilates & pilates instructor)

 

 

 

 

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply