To top
27 nov.

Suter Palace, desemnat best design hotel

Suter Palace,  boutique hotelul impresionant de 5 stele care tronează pe cel mai înalt punct natural al Bucureștiului, pe coama Dealului Filaret, a câștigat în cadrul Galei Termalia#3 premiul BEST DESIGN HOTEL 2019.

Faimosul hotel de lângă Parcul Carol funcționează în Palatul Suter, o bijuterie arhitecturală construită în perioada 1902-1906, în stil neoclasic cu influențe brâncovenești, de arhitectul elvețian Gustav Adolf Suter, un apropiat al Regelui Carol I al României.

Astăzi, Suter Palace- 5 Star Heritage Boutique Hotel, reprezintă o declarație de design în stil atemporal, care îmbină într-un mod coerent liniile clasice cu o cromatică îndrăzneață, actuală, uneori chiar provocatoare. Interioarele sale prestigioase au fost  integral refăcute în 2018 de  echipa coordonată de designerul Masha Verhoogt, noua sa amenajare aducându-i hotelului SUTER PALACE cel de al doilea premiu pentru design, dupa ce, la lansarea sa în 2007, a câstigat premiul Uniunii Arhitecților din România pentru  Cel mai bun proiect de restaurare.

Suter Palace – 5 Star Heritage Boutique Hotel  își întâmpină oaspeții în  17 camere decorate individual, fiecare cu atmosfera, cromatica, numele și designul său special: 14 camere de lux și 3 apartamente princiare,  majoritatea cu privire spre pitorescul cartier Gramont și impresionanta clădire a Palatului Parlamentului. Un restaurant fine dinning, o grădină interioară, o sală de evenimente, 2 săli de ședințe, o mică sală de sport, o sală de masaj, o saună și o capelă completează facilitățile de care se pot bucură toți oaspeții aflați în căutarea unui loc unic, discret, dar sofisticat.

Premiul BEST DESIGN HOTEL a fost acordat Suter Palace- 5 Star Heritage Boutique Hotel după o procedură tehnică și laborioasă derulată în offline și în online, jurizarea făcându-se de o comisie formată din 7 jurați – specialiști, experți, manageri și consultanți în hospitality, wellness & SPA, după un set de criterii bine stabilite, similar cu bunele practici la nivel european, metodologia de evaluare măsurând peste zece metaindicatori calitativi și cantitativi de performanță. Gala Termalia face parte din evenimentul anual Termalia –creat și organizat de Rouge Media sub patronaj CIDESCO- ce reunește investitorii, furnizorii, companiile, experții,  profesioniștii și influencerii din industriile Ospitalității, Wellness, SPA, Clinici și Turism Medical și care s-a pozitionat fără echivoc drept reperul cel mai selectiv al acestor domenii.

 

“Suter Palace se înalță cu o forță și o eleganță surprinzătoare într-un loc extrem de discret și de reconfortant al orașului. Hotelul reprezintă un concept de ospitalitate contemporană de 5 stele +, găzduit într-o clădire de patrimoniu istoric, care îmbină armonios trecutul cu prezentul și proiectează cu viziune viitorul. Astfel, toate elementele și simbolurile unui stil de viață desăvârșit, le sunt oferite oaspeților nostri într-o manieră deloc ostentativă, ci într-o notă actuală, acompaniate fiind de cele mai sofisticate  facilități digitale contemporane”, spune Octavian Moldovan, General Manager Suter Palace -5 Star Heritage Boutique Hotel

Suter Palace este recunoscut ca fiind cel mai elegant și mai rafinat hotel din România, aici putând fi admirat celebrul candelabrul de Murano de 14 metri lungime, cel mai mare acest tip din lume, având 2000 de baghete din cristal, candelabru ce reproduce “Coloana fără sfârșit”/ Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși, fiind considerat inima de lumină a hotelului. Aceasta unică piesă, cele 17 camere decorate diferit, dar având toate aceeași prezență princiară, panorama care se deschide asupra orașului, monumentala scară din marmură din Venezuela, băile placate cu porțelan Laura Biagiotti, draperiile din catifea de mătase și brocart prețios, perdelele din mătase brodate manual sau mobila din lemn minuțios manufacturată de cei mai iscusiți artizani italieni sunt doar cateva dintre elementele care atrag la Suter Palace președinți de state ori corporații globale, vedete internaționale,  capete încoronate sau personalități artistice. Toți acești lideri, celebrități internaționale pretențioase, cu nevoi distincte și dorințe diferite, apreciază poziționarea discretă a hotelului, serviciile sale de 5 stele plus, dar și certificarea sa ca Reședință compatibilă cu Grad de securitate 0.

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply