To top
26 nov.

Probleme cu acneea? Evita aceste ingrediente din produsele cosmetice!

Daca ai un ten predispus la acnee, dermatologii recomanda sa ii acorzi o atentie sporita si sa alegi cu grija produsele cosmetice pe care le folosesti. In niciun caz nu ar trebui sa contina anumite ingrediente care irita tenul. Stii care sunt acestea?

Ai putea fi tentata sa crezi ca motivul pentru care te confrunti cu acneea poate fi de natura genetica sau hormonala, insa, in cele mai multe cazuri, motivul real este altul – folosirea produselor cosmetice nepotrivite. Chiar daca aparent arata bine pe piele, utilizarea acestora poate provoca adevarate eruptii cutanate. In principiu, potrivit dermatologilor, se recomanda evitarea ingredientelor cu potential comedogenic, care astupa porii.

Uleiurile

Chiar daca se spune despre ele ca ar avea proprietati benefice asupra tenului, uleiul de migdale, avocado si popularul ulei de cocos au un potential comedogenic ridicat pentru ca impiedica oxigenarea pielii, dubleaza cantitatea sebumului natural si incarca porii. Din acest motiv, chiar daca se regasesc in multe produse cunoscute si sunt promovate drept „elixire ale tineretii”, ar trebui sa nu le folosesti daca tenul tau are predispozitie acneica.

Siliconul

Un alt ingredient care nu ar trebui sa se regaseasca in produsele pe care le folosesti este siliconul, extrem de folosit in industria cosmeticelor. Acesta da o senzatie de netezire si are o textura rezistenta la apa, fiind utilizat mai ales pentru bazele de machiaj. Partea proasta e ca poate provoca deshidratarea tenului si blocarea porilor. O varianta recomandata pentru hidratarea intensa a tenului pe care o poti folosi fara griji este acidul hialuronic pe care trebuie musai sa-l aplici pe tenul umed.

Parfumurile

Da, intr-adevar, este o senzatie placuta sa iti desfaci crema preferata si sa aiba un miros frumos, insa, pentru ten, parfumul este contraindicat din cauza unui ingredient pe care il contine – benzaldehida. Acesta irita pielea, poate cauza alergii si inhiba porii, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti.

Lanolina

Chiar daca are un efect puternic hidratant si esti tentata sa o folosesti mai ales in anotimpul rece, cand pielea are tendinta sa se usuce mai mult ca de obicei, trebuie sa stii ca lanolina este de fapt uleiul secretat de glandele sebacee ale oilor. Datorita consistentei sale grase, utilizarea acesteia este contraindicata in cazul tenului acneic, putand fi, de asemenea, un declansator al dermatitei de contact.

Petrochimicalele

Este foarte posibil ca acest termen folosit pentru substantele chimice menite sa pastreze valabilitatea unui produs sa nu-ti sune cunoscut, insa ceea ce trebuie sa retii despre petrochimicale e ca daca le intalnesti pe eticheta unui produs de infrumusetare pe care intentionezi sa-l achizitionezi, dar ai probleme cu acneea, scoate-l imediat din cosul de cumparaturi. Atentie! Petrochimicalele pot fi intalnite si sub alte denumiri – ceara de parafina, ulei mineral sau petrolatum.

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply