To top
18 sept.

Prestige Orchestra, secrete de viață, dincolo de scenă

Prestige Orchestra, singurul one band show din România, pare să fi găsit echilibrul perfect. Echipă pe scenă, dar și acasă, cei doi soliști și soți, Iuliana și Costin, ne dezvăluie care este secretul lor. Cum au trecut peste momentele grele, care alți membri ai familiei cântă și ei, ce pasiune ascunsă are Iuliana, dar și multe alte detalii din culise, le aflați chiar de la ei.

 

Prestige Orchestra, în pași de dans pe scenă și în viață

 

Iuliana: Ambele povești, și cea pe plan profesional, și cea pe plan personal au început în același timp. A fost dragoste la prima vedere și ne-am conectat foarte repede, din priviri. Anul acesta se împlinesc 16 ani de când suntem împreună.

Costin: Ne-am mutat împreună foarte rapid, în două săptămâni, pentru că eu am fost plecat într-un turneu în Egipt și după ce m-am întors ne-am mutat imediat. Relația noastră a evoluat în timp foarte frumos și foarte bine pentru că ambele planuri s-au îmbinat și au evoluat în același timp.

Iuliana: A venit natural tot ce s-a întâmplat în relația noastră și pe parcurs ne-am dat seama că nu ne iubim ca la început, ci din ce în ce mai mult și asta cred că e cel mai important.

 

Ce au învățat unul de la celalalt

Costin: În primul rând comunicarea, să ne înțelegem, să ne sprijinim. Eu m-am schimbat foarte mult după ce am cunoscut-o pentru că înainte eram foarte mămos, nu puteam să ies din spusele părinților. Bine, noi ne-am cunoscut de mici, nouăsprezece ani aveam…și-atunci am învățat să mă îngrijesc de unul singur și să am grijă de familie.

Iuliana: Am învățat unul de la celălalt că trebuie să știm să lăsăm de la noi atunci când este nevoie, că e foarte important să fim foarte deschiși unul cu celălalt și să ne spunem ceea ce la momentul acela nu ne face plăcere sau ne deranjează. Nu e bine să se umple paharul, relația se deteriorează pentru faptul că nu ai curajul să te deschizi în fața celui de lângă tine. Asta a fost cel mai important la noi și ne-a păstrat legați.

 

Cum au depășit cel mai greu moment

Ne-au afectat multe de-a lungul anilor. Industria în care suntem nu e una ușoară. Puterea, atunci când am primit un șut în fund, a fost aceea că știm foarte clar ceea ce ne dorim și unde vrem să ajungem.

Costin: Nu vreau să ne aducem aminte, dar cel mai greu a fost când a trebuit să ne oprim din activitatea noastră, în 2020, în pandemie. Eu am gestionat un pic diferit situația, dar ea a fost afectată.

Iuliana: Pe mine m-a doborât o perioadă. Chiar mă gândeam dacă are vreun rost să mai facem ceva…Faptul că eram conectată cu media, aveam zile în care nu mă ridicam de pe canapea, mă uitam încontinuu, ba în social media, ba la televizor.

Costin: Era cu totul alt om.

Iulian: Cred că am suferit o mică depresie la momentul acela, dar Costin a căutat o soluție și am ieșit din starea respectivă pentru că nu știu ce s-ar fi întâmplat. Tot ceea ce reprezenta artă, care până la urmă înseamnă educație, pentru că prin artă poți educa, a fost dată la o parte în perioada aceea, nesprijinită și parcă nu mai avea nicio însemnătate pentru omenire. A fost un abandon total, toată lumea se focusa către alte domenii, dar și pentru partea artistică trebuia să se întindă o mână de ajutor. Acesta a fost cel mai greu moment, restul au fost o mulțime, dar am reușit să trecem peste ele.

Costin: Credința e foarte importantă în tot ceea ce facem.prestige orchestra

Iuliana: Dacă n-am avea credință și nu am fi văzut că Cineva acolo, Sus, e alături de noi, nu am fi continuat. Sunt momente pe scenă în care ridic privirea și spun: Doamne, îți mulțumesc pentru acest dar pe care mi l-ai dat pentru că pot face oamenii fericiți. Cred că oricare dintre noi ar trebui să Îi mulțumim zilnic pentru tot și pentru toate.

 

Familie de artiști

Iuliana: Fiul nostru este producător muzical și artist de la șaisprezece ani și se bucură de un succes extraordinar în această perioadă. Noi suntem foarte mândri de tot ceea ce a realizat, pentru că a muncit foarte mult și iată că se văd rezultatele. În proiect este și tatăl lui Costin, respectiv socrul meu, care vine și aduce picătura de folclor în conceptul nostru de one band show. Noi venim din familii care au avut legătură cu muzica, la mine, tata și bunicul, care au cântat și ei, iar la Costin tatăl lui.
Eu mi-am dorit mereu să fiu pe scenă, chiar dacă tata nu și-a dorit și atunci m-a îndrumat spre partea clasică, am studiat vioara și pianul, iar la orele de canto mă duceam pe furiș la Palatul Copiilor.

 

Cum privesc ideea de a deveni din nou părinți

Iuliana: Am stat foarte mult și ne-am gândit la acest lucru. Nu suntem convinși, cred că este suficient unul. Am primit cumva reproșuri de la fiul nostru că nu am stat suficient cu el și acum încercăm să compensăm, să fim mai mult timp împreună. Ne bucurăm că și el a luat de la noi obiceiul de a spune lucrurilor pe nume. Ca și comportament este 1:1 Costin. E pasionat de tot ce înseamnă gadget-uri, calculatoare…

Costin: E încăpățânat, și eu sunt încăpățânat.

 

Pasiunea ascunsă a solistei Prestige Orchestra

Iuliana: În atelierul părinților lui Costin facem destul de multe costume pentru dansatoarele noastre. Îmi place mult să le fac și accesorii pentru cap, pentru gât, pentru mâini. Le fac eu, singură, cu pistolul de lipit, mărgele, strasuri, cu tot ce găsesc. Eu mă ocup de partea de creație, de tot ce înseamnă costumații, accesorii, decoruri, iar Costin de partea tehnică, de aranjamente.

 

prestige orchestraDetaliile fără de care show-ul nu poate începe

Iuliana: Nu știu dacă îți vine să crezi, dar noi ne alegem și culorile luminilor pentru show.

Costin: Când suntem pe scenă, noi suntem atenți și la direcția în care ar trebui să se lanseze confetti. Nu am mai spus asta nimănui până acum. Un alt detaliu, cel puțin la evenimentele tip nuntă și în interior, la scena noastră avem o fustă neagră, din monton. Dacă fusta aia nu e la dungă, e o problemă. Show-ul nu poate începe.

 

Cât de mult contează muzica pentru avea o nuntă reușită

Costin: Cred că este cel mai important factor. O nuntă poate fi distrusă dacă muzica nu e bună.

Iuliana: La partea de entertainment și la muzica de eveniment trebuie să te gândești așa: de ce aleg o locație bună, de ce aleg un meniu extraordinar și de ce nu aș alege și muzica precum este meniul? De ce servești oamenilor patru feluri de mâncare la un eveniment? Pentru că vrei să ajungi să le satisfaci gusturile. Trebuie să le oferi oamenilor varietate, pentru că atunci evenimentul va fi unul de succes.

 

Gând pentru cei care vor să se apuce de muzică

Costin: Să creadă în ei.

Iuliana: Da, este foarte important să crezi în tine și în visul tău. Și, cel mai important, să îți păstrezi traiectoria și să nu te dai cum bate vântul. E posibil ca la un moment dat să bată vântul și acolo unde se oprește să nu fie zona ta de confort și s-ar putea să te pierzi. Să fii serios și dedicat.

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply