To top
17 iun.

Mituri despre îngrijirea pielii demontate de dermatolog

O piele îngrijită reprezintă cartea de vizită a oricărei femei și a oricărui bărbat, deopotrivă. Din preocuparea de a o menține tânără și suplă, anumite obiceiuri pot avea mai mult efect negativ asupra ei, decât pozitiv, fiind realmente nocive și pentru sănătate. Am demontat pentru tine cele mai întâlnite mituri împreună cu dna. dr. Adina Șerban, medic specialist dermatolog. Să descoperim împreună care sunt acestea.

Machiajul zilnic îmbătrânește pielea

Acest mit poate fi adevărat doar în condițiile în care, la finalul zilei, acesta nu este îndepărtat sau este îndepărtat, dar într-o formă prea agresivă. Potrivit medicului dermatolog Adina Șerban, multe produse de make-up au rolul de a hrăni și de a proteja tenul. Singura grijă ar trebui să o reprezinte curățarea pielii înainte de somn, altfel machiajul împreună cu reziduurile, sebumul și cu toxinele adunate pe parcursul zilei vor rămâne în piele. Efectul? Blocarea porilor și, inevitabil, grăbirea procesului de îmbatrânire.

Pentru tenul gras nu se folosesc produse de hidratare

Aproape toate produsele destinate curățării tenului vor elimina uleiurile naturale din piele, de aceea este necesară susținerea stratului protector prin aplicarea unui produs cu efect hidratant, indiferent de tipul de ten avut. „Toate tipurile de piele – grasă, mixtă sau uscată – au nevoie de hidratare. Diferența constă în tipul și cantitatea de produs necesară pentru a-i asigura tenului nostru echilibrul și frumusețea. Tenul gras, spre exemplu, necesită o cantitate infimă de hidratare, fiindu-i recomandate mai degraba produsele ușoare, cum ar fi un ser hidratant sau cele sub forma de loțiune”, recomandă dna. dr. Adina Serban, dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

Protecția solară se folosește doar vara

Într-adevăr, pielea este mult mai expusă pe timpul verii radiațiilor ultraviolete, care pot provoca leziuni cutanate și îmbătrânirea prematură, dar acest lucru este valabil pentru oricare perioadă a anului. De aceea, protecția solară nu este necesară doar pe durata verii sau în zilele însorite, ci ar fi ideal să purtăm SPF în fiecare zi, chiar și în zilele noroase. Aceasta este cea mai bună modalitate de a preveni nu doar arsurile solare, ci și petele pigmentare inestetice și, cel mai important, șansele de a dezvolta cancer de piele, susține dna. dr. Adina Șerban.

 

 

 

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply