To top
17 iun.

Cel mai bun aliment recomandat pentru studenții în sesiune

Pentru a trece cu brio de perioada stresantă a examenelor și pentru a-și spori puterea de concentrare, mulți tineri recurg la diverse tipuri de energizante, dar care pot avea efecte negative asupra organismului. De aceea, pentru a elimina senzația de oboseală și pentru a-și crește capacitatea de memorare, cea mai bună și la îndemână metodă este lăpțișorul de matcă.

Specialiştii de la ApiLand consideră că alimentul cel mai indicat pentru a stimula sistemul nervos şi pentru a elimina stresul acumulat, este lăptişorul de matcă. Pe lângă aceste proprietăţi, lăptişorul de matcă contribuie la îmbunătăţirea memoriei, sporește capacitatea de concentrare şi de asimulare a informaţiei, eliminând stările de somnolenţă, care pot apărea atunci când învăţăm asiduu.

Îmbunătăţeşte capacitatea de memorare

Ţi se întâmplă adeseori să înveţi ore în şir ca la final să realizezi că nu îţi mai aduci aminte apoape nimic din tot ce ai învăţat? Pe lângă antrenarea memoriei, este posibil să ai nevoie de un supliment natural, care să îţi vină în ajutor. Lăptișorul de matcă pur este un excelent stimulent în procesul de învăţare. Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a vitaminelor B1, B2, B6, a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă pur s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea memoriei şi creşterea randamentului intelectual.

Ajută la asimilarea cu ușurință a informaţiei

Nu reuşeşti să fii atent la ceea ce vrei să înveţi? Eşti uşor de distras de la învăţat şi preferi, mai degrabă, să-ţi ocupi timpul cu alte lucruri? Motivul este capacitatea redusă de concentrare pentru o perioadă mai mare de timp. Lăptișorul de matcă pur reprezintă singura sursă naturală de acetilcolină, un neurotransmițător foarte important, esenţial în transmiterea influxului nervos.

Stimulează sistemul nervos

S-a demonstrat ştiinţific că lăptișorul de matcă pur joacă un rol esenţial în dezvoltarea şi buna funcţionare a sistemului nostru nervos, reușind să refacă sinapsele şi celulele nervoase, căci, pe langă vitamine, minerale, enzime şi aminoacizi, acest aliment-minune furnizează şi acidul 10-HDA, esenţial pentru dezvoltarea neuronală şi pentru stimularea sistemului imunitar.

Alungă stresul şi insomnia

„În perioada examenelor, din cauza emoţiilor şi a oboselii, devenim mai stresaţi, mai nervoşi şi, uneori, putem suferi chiar de insomnie. Lăptișorul de matcă pur poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau nici un fel de dependenţă. Consumatorii de lăptișor de matcă pur suferind de depresie sau stres, au relatat că au experimentat destul de rapid o senzaţie puternică de bunăstare generală, prin creşterea rezistenţei la oboseală, amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite”, declară Ovidiu Bodea, directorul ApiLand – compania cu cea mai variată gamă de produse apicole din România.

Cum se administează lăptişorul de matcă pur

Pentru beneficii maxime, se recomandă consumul în cure de 6 săptămâni. Se administrează sublingual, până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 – 30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi. Lăptişorul de matcă se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC. Se poate consuma şi omogenizat în miere 2% (ex: 10g lăptișor de matcă pur combinat cu 500g miere crudă). În acest caz, doza recomandată este de 1-2 lingurițe/zi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

 

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply