To top
3 mai

4 pași simpli care te scapă de impuritățile tenului

Ai încercat, poate, tot felul de scrub-uri naturale sau soluții din dorința de a avea un ten curat, lipsit de imperfecțiuni, de pori îmbâcsiți sau de puncte de grăsime, însă în zadar, căci n-au funcționat așa cum ți-ai fi dorit? În acest caz, e semn că pielea ta are nevoie de un mic ajutor pentru a-și recăpăta strălucirea. Iată ce poți să faci!

1. Înțelege care sunt cauzele

Porii ajung să se înfunde și să arate inestetic din cauza uleiului secretat, care provoacă acumularea murdăriei, a celulelor moarte și a bacteriilor. Dacă porii nu sunt curățați corespunzător, aceștia determină în cele mai multe cazuri apariția acneei, pe care nimeni nu și-o dorește. Cel mai predispus dintre toate este tenul gras, dar din păcate nici celelalte nu sunt ferite.

2. Du curățarea tenului la un alt nivel

Da, e adevărat că leacurile de pe vremea bunicii pot ajuta, însă atunci când vine vorba de o curățare profundă a pielii, niciunul din ele nu poate ajunge la ultimul strat, ci mai degrabă doar la suprafață. Și-ar fi și păcat ca în vremurile în care trăim, în care tehnologia a ajuns la un nivel avansat, să nu ne bucurăm de cele mai noi aparate destinate unui ten impecabil. Unul dintre acestea, cu adevărat revoluționar, este HydraFacial, care curăță, exfoliază și extrage reziduurile acumulate în interiorul porilor, ajutând tenul să se refacă. Ce e interesant e că rezultatele apar încă de la prima ședință, oferind tenului un aspect sănătos. Este recomandat celor care se confruntă cu acneea, au porii dilatați, riduri, pete pigmentare sau pur și simplu doresc să își mențină tinerețea pentru cât mai mult timp.

3. Ferește-te de factorii care agresează zilnic tenul

Pentru a putea înțelege mai bine la ce este expus tenul tău, gândește-te că acesta este agresat în fiecare zi de praf, vânt, substanțe poluante din atmosferă și raze ultraviolete. În plus, odată cu înaintarea în vârstă, tenul devine și mai fragil, începând să își piardă din strălucire și din elasticitate. De aceea, este important să folosești o cremă cu factor de protecție ridicat, indicat 50, să nu exagerezi cu expunerea la soare, mai ales la orele de vârf, ci cât să faci o baie de soare pentru acumularea în organism a vitaminei D și să demachiezi tenul atât dimineața, cât și seara, indiferent dacă te-ai machiat sau nu.

4. Menține rezultatele

Pentru întreținere, se recomandă cremele pe bază de acid salicilic sau acid glicolicretinol sau peroxid, grație capacității lor de a înmuia impuritățile din pori. De asemenea, de ajutor sunt și benzile de extragere a punctelor de grăsime sau a punctelor negre sau dispozitivele inovatoare de curățare a porilor precum Foreo, ori periile faciale te pot ajuta să îndepărtezi celulele moarte și să întreții tenul. Si, desigur, cel mai important pas este ingrijirea permanenta a tenului (demachierea zilnica, evitarea atingerii fetei cu mana si folosirea produselor potrivite tipului de ten).

 

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply