To top
18 aug.

Secretele manichiurii perfecte

Atunci când vorbim despre îngrijire, manichiura este, fără doar și poate, una dintre cele mai cerute proceduri de înfrumusețare. Aceasta a evoluat extrem de mult de-a lungul timpului. Pe lângă manichiura clasică cu ojă semipermanentă și gel, unghiile bijuterie, în diferite forme, lungimi și culori, au luat o mare amploare. Așadar, am aflat pentru tine direct de la stilistul protezist în unghii în cadrul salonului AD Beauty Bar,  Georgiana Călin, care sunt secretele unei manichiuri perfecte.

 

1. Tehnicianul


Tehnicianul reprezintă un pion extrem de important în realizarea unei manichiuri perfecte. Dacă este la zi cu toate tendințele din domeniu, el poate face minuni, reușind să găsească soluții pentru orice tip de unghie.

•Unghiile roase pot căpăta un aspect frumos cu ajutorul produselor destinate pentru o mică protezare.
•Unghiile cu tendința de creștere în jos se rezolvă prin schimbarea arhitecturii căpătând un aspect perfect.

Astfel spus, pentru o manichiură perfectă, primul pas este acela de a beneficia de serviciile unui tehnician cu o tehnică actualizată.

2. Atenția la detalii

Detaliile sunt cele care fac întotdeauna difența. Aplicarea culorii perfect, crearea de modele spectaculoase, stilizarea cuticulei prin diverse metode pentru ca rezultatul să fie unul uimitor sunt aspecte ce determină ca o manichiura să se poată numi perfectă.

3. Forma potrivită patului unghial


Datorită aprofundării acestui domeniu, s-au stabilit câteva reguli stricte legate de formă și de lungime, în funcție de unghia clientei. De aceea, dacă alegeți un tehnician cu minimum un curs de bază actualizat la informațiile de acum, puteți avea încredere în recomandările acestuia.

 

 

4. Hidratarea mâinilor

 

O manichiură perfectă este strâns legată și de aspectul mâinilor, de aceea nu trebuie să uităm și de hidratarea acestora. Apa sau vremea ne pot face pielea aspră, uscată, cu un aspect neplăcut. Soluția o reprezintă o cremă hidratantă care se aplică seara înainte de culcare sau uleiul de cuticulă pe care îl putem lua cu noi peste tot. Cel din urmă se găsește, mai nou, și în recipiente ușor de purtat în geantă.

5. Blicul


Blicul este o simplă reflexie a luminii în unghii care semnifică foarte mult și îl putem vedea în majoritatea pozelor. El reprezintă dovada că materialul tehnic este aplicat perfect fără denivelări, astfel unghia are un aspect neted și placut.

În privința alegerii salonului trebuie să fii atentă la câteva detalii esențiale. Unul dintre ele, și cel mai important, ar fi dezinfectarea și sterilizarea instrumentarului. Acest lucru poate fi observat cu ochiul liber, putând urmări de unde sunt luate instrumentele cu care urmează să se lucreze.

 

Sfatul specialistului


Dezinfectarea spațiului de lucru este încă un aspect important într-un salon, semn că salonul respectă normele de igiena și, totodată, acordă tehnicianului timpul necesar între programări pentru a dezinfecta lampa, suportul de mână, masa de lucru după fiecare clientă și, de asemenea, să aibă grija și de instrumentarul deja folosit la clienta de dinainte.

Pozele pot reprezenta și ele un factor determinant în alegerea unui salon, căci reflectă tehnica folosită, astfel încât vă puteți face o idee cu privire la rezultatul final.

Georgiana Călin, stilist protezist unghii salon AD Beauty Bar

 

Simona Stănoi
No Comments

Leave a reply