To top
8 feb.

Restabilirea volumului feței cu acid hialuronic

acid hialuronic
Pe măsură ce timpul trece, este firesc ca volumul feței să se diminueze, pielea devenind mai lăsată și trăsăturile mai puțin definite. Această pierdere de volum poate fi cauzată de factori precum îmbătrânirea, expunerea la soare sau fluctuațiile în greutate. Din fericire, există soluții moderne și eficiente pentru a reda volumul pierdut și pentru a oferi feței un aspect mai tânăr și mai proaspăt. Valentin Burada, owner Swiss Clinics, ne dezvăluie toate beneficiile injectării cu acid hialuronic!

Beneficiile injectării cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este un ingredient revoluționar, utilizat pe scară largă în domeniul esteticii faciale. Această substanță, care se găsește în mod natural în organism, are capacitatea de a atrage și de a reține apa, conferind pielii un aspect plin și hidratat. Prin injectarea strategică a acidului hialuronic în zonele feței care au pierdut volum, se pot obține rezultate remarcabile, cu un aspect natural și armonios.

În acest articol, vom explora în detaliu, împreună cu Valentin Burada, owner Swiss Clinics, modul în care acidul hialuronic poate fi utilizat pentru a restabili volumul feței, ce zone pot fi tratate și la ce rezultate vă puteți aștepta.

Injectarea acidului hialuronic pentru zona pomeților, tâmplelor și restul ariilor feței

acid hialuronic

„Avem două variante – se merge către beautification, adică augmentarea anumitor zone care să ofere unghiuri ale feței precum ale modelelor, care să fie mai sexy, mai accentuate pe zona zigomatică și atunci crează un efect al unei fețe conturate, așa cum se obține de obicei cu ajutorul machiajului, dar care poate fi creată din acid hialuronic.

Direcția de positive aging, care împiedică îmbătrânirea. Volumul este restabilit, mergând pe trăsăturile naturale, fără a crea acea zonă zigomatică sau anumite volumetrii diferite față de cele naturale. Astfel e obțin rezultate mai puțin evidente, naturale, care doar restabilesc volumul feței, în forma pe care a avut-o anterior”. (Valentin Burada, Swiss Clinics)

Cât de mult rezistă în timp 

„În timp, aceste injectări se păstrează rezidual acid hialuronic. El ține mai mult decât în buze sau în alte zone unde practic este într-o continuă dinamică. Când îl injectăm la nivelul feței, el stă într-un loc și poate ține până la 2-3 ani, spre deosebire de buze, unde ține mai puțin – un an, un an și ceva. La următoarea injectare va exista acid hialuronic rezidual de la injectările precedente și se cumulează. Doar că, dacă ne injectăm 1 ml, rămânem reziual cu 0,2-0,3 ml după ce acesta se duce.

Acest 0,2 ml s-ar putea să nu se mai ducă aproape deloc, se integrează în țesut. Totodată, se creează o sinteză de colagen nou în țesutul respectiv și practic are loc și o volumizare separată de cea a acidului hialuronic și o volumizare anatomică pentru că am injectat acid în acel țesut. Acesta a creat o peliculă în jurul ei, deci se volumizează pe lângă acel ml și o parte natural, biologic, prin acest colagen de neosinteză, separat de acid hialuronic.

Așadar, vom avea un dublu beneficiu, deoarece acesta nu este precum acidul, să dispară, acesta va rămâne mai mult timp.

Liquid lifting

Procedura mai poartă numele și de ” Liquid lifting”, adică un lifting facial folosind doar substanțe pe bază de acid hialuronic și nu numai. Se pot folosi și alte substanțe, precum: hidroxiapatită de calciu, care este un filler semi-permanent, chiar permanent sau combinația intre hidroxiapatită și acid hialuronic.

Radiesse este, de exemplu, un produs pe bază de hidroxiapatită de calciu sau Juvederm Harmonyca, o combinație dintre cele două substanțe. Se mai pot folosi produse precum Sculptra, care este acid polilactic, tot un filler permanent, acesta sintetizează colagenul. Funcționează similar, doar că diferă puțin planurile în care injectezi – dacă acidul hialuronic îl pui profund pe os, pe acesta îl pui într-un plan nici superficial, nici adânc pe os, ca el să sintetizeze colagen și să se volumizeze natural.

Dacă se dorește, în timp se poate topi cu hialuronidază în orice zone, tot ce este pe bază de acid hialuronic, ce e pe bază de hidroxiapatită de calciu sau acid polilactic nu se mai poate topi așa ușor, există câteva variante pentru acelea, dar nu așa de simple ca în cazul injectării cu acid hialuronic”. 

În ce perioadă a anului se recomandă procedura

Procedura se poate face oricând în timpul anului, chiar și vara, doar că timp de 10 zile există restricția de a nu te expune la soare”. (Valentin Burada, Swiss Clinics)

acid hialuronic

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply