To top
24 nov.

Celulele stem și nișa de beauty

De multă vreme se tot vorbește despre celulele stem și de metodele de aplicare în diferite ramuri ale medicinei. Găsim pe Internet o mulțime de articole despre utilizarea lor în cercetare, vindecarea unor afecțiuni, regenerarea unor tesuturi, transplanturi, și nu numai. De asemenea, comunitatea medicală este de părere că vom mai avea parte de o mulțime de noi întrebuințări ale acestor tipuri de celule. De la tratarea unor afecțiuni cronice, la testarea unor noi medicamente și proceduri medicale și alte descoperiri de mare impact, oamenii vor asimila mai multe informații legate de acest subiect și vor apela în număr cât mai mare la o banca de celule stem.

Ce sunt celulele stem și de ce sunt așa importante?

Celulele stem sunt, practic, blocurile de construcție ale organismelor. Ele se află în corpurile noastre de la început, la fel ca și în alte organisme vii. La specia umană acestea sunt mai active în timpul dezvoltării timpurii, dar rămân în anumite zone ale corpului după ce devenim adulți.

Este clar faptul că avem cu toții preferințe sau slabiciuni pentru anumite domenii, iar pentru noi nișa de beauty și industria de skin-care sunt puncte de referință. În „literatura de profil” vom citi articole despre tot felul de dispozitive, tehnologii noi, cercetări și vom constata faptul că tratamentele anti-îmbătrânire sunt într-o continuă evoluție.

celule stem anti-imbatranireCei mai mulți producători s-au concentrat pe câteva tipuri separate de celule stem pentru a fi utilizate în formulări cosmetice, inclusiv pe cele din rădăcină de ghimbir, roșii și mere. Însă, deoarece toate celulele stem funcționează în același mod, nespecific, factorul de diferențiere dintre aceste surse se reduce într-adevăr la celelalte caracteristici unice ale plantelor. „Folosim celule stem de echinacea în serul nostru cu celule stem”, spune Indie Lee, fondatorul și CEO al Indie Lee, pentru The Zoe Report, datorită efectului antiinflamator al acesteia.

Studiile au confirmat aceste efecte ale acestora. Extractele de celule stem din plante s-au dovedit că „au un efect regulator asupra lungimii telomerilor” sau, cu alte cuvinte, împiedică complexele proteice ale pielii să se degradeze și să se scurteze odată cu vârsta. Aceeași lucrare științifică notează că celulele stem ale mărului (așa cum se găsește în serul 3Lab Super H și serul de peptide cu celule stem pentru plantele de îngrijire a pielii) funcționează pentru a reduce ridurile și picioarele cioara; în timp ce celulele stem de roșii  mențin protejate pielea de deteriorarea mediului.
„Cred că celulele stem sunt noua frontieră în medicină la care am lucrat în secolul trecut”, spune dr. Pidich. „Cea mai importantă este siguranța recoltării celulelor stem, siguranța pentru tine și siguranța sursei de proveniență a celulelor.” spune același Dr. Pidich într-un interviu legat de folosirea celulelor stem într-un tratament anti-ageing.

În plus, față de calitățile lor regenerative, toate celulele stem ale plantelor au un alt beneficiu major. Sunt bogate în antioxidanți.  Aceste extracte vegetale atenuează, în esență, efectele daunelor solare și ale poluării asupra pielii tale – și a firelor tale. Poluarea are tendința de a usca părul și poate provoca chiar pierderea părului, astfel încât statutul de antioxidant al celulelor stem din plante le face să fie de mare ajutor în rutina ta obișnuită de spălare.

banca celule stem si produse

Celule stem în România – unde, ce și cum?

În România, vorbim mai mult de recoltarea celulelor stem în scopuri medicale. Dacă ești interesat de astfel de servicii poți găsi mai multe detalii la furnizori precum MedLife, Regina Maria, LifeSolutions sau Euromedics.

 

 

Redactia
No Comments

Leave a reply