To top
6 mart.

Cele mai eficiente metode de prevenire a vârfurilor despicate

varfuri despicate
Cu cât părul este mai lung, cu atât mai predispus este să se despice. De asemenea, spălarea zilnică, pieptănarea agresivă și tratamentele chimice pot declanșa și ele apariția vârfurilor despicate. Acestea conduc la afectarea cuticulei firelor de păr, care devin slăbite și lipsite de hidratare. Iată ce trebuie să faci pentru a te bucura de o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă!

Tăie periodic vârfurile

Indiferent cât de bine ai îngriji părul, dacă neglijezi tăierea periodică a vârfurilor, acesta poate avea de suferit, mai ales pe termen lung. De aceea, este recomandat să previi această situație. Ce ar trebui să faci? Să-ți tunzi vârfurile la intervale regulate, la fiecare 8-12 săptămâni. Trebuie folosite doar foarfece speciale pentru tăierea părului, altfel riști deteriorarea structurii acestuia.

Folosește ulei de păr

Aplică câteva picături de ulei (de exemplu, ulei de cocos, ulei de jojoba, ulei de migdale sau un produs profesional de îngrijire a părului) pe întreaga lungime a firelor de păr, cu cel puțin o oră înainte de a te spăla, împiedicând astfel deteriorarea lor. Atunci când părul este ud, în timpul șamponării, acesta absoarbe apa și se umflă, devenind extrem de fragil, ceea ce înseamnă că se poate rupe ușor.

ulei par natureza

Uleiul formează o barieră de protecție, acționând ca un scut, hrănind și contribuind în același timp la restabilirea pH-ului. Uleiul Banho de bambu de la Natureza a fost dezvoltat cu cel mai pur extract de bambus care garantează rezistență și vitalitate firelor care acționează direct asupra părului, sigilează vârfurile, oferind catifelare.

Uleiul de bambus restructurează profund fibra părului, eliminând vârfurile despicate și încrețirea. Acesta conține: proteine, vitamine, aminoacizi și minerale. Mod de utilizare: puneți o cantitate mică de ulei în palmă  și răspândiți-o atât pe lungime, cât și pe vârfurile firelor de păr. Atenție! Nu se clătește.

 

Citește continuarea articolului pe Canal33.ro

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply