To top
24 oct.

Hairstylistul Olga Barcari dezvăluie cele mai bune secrete pentru un păr frumos

O podoabă capilară frumoasă, sănătoasă, îngrijită poate spune foarte multe despre noi, fiind o expresie a stilului personal și a încrederii în sine. De la lungimi strălucitoare până la nuanțe de blond irezistibile, orice dorință poate fi realizabilă dacă știi exact ce ai de făcut pentru a obține rezultatele dorite, zi de zi, nu doar ocazional. Haistylistul Olga Barcari dezvăluie secretele unui păr frumos și te învăță cum să alegi cele mai potrivite produse.

 

Produsele din supermarket, interzise

Cel mai bine ar fi să evităm produsele din supermarket, de exemplu, pentru că acestea conțin ingrediente care nu fac bine părului, precum metale, sulf și sunt destul de agresive. Produsele profesionale au grijă atât de scalp, cât și de lungimile firului de păr. Fiecare brand are game pentru păr creț, vopsit, blond sau pentru diferite probleme capilare, dacă ele există. Pentru lungimi se recomandă un șampon cu pH scăzut, adică de hidratare, iar la nivelul scalpului se folosește un alt șampon, dacă este necesar.

 

Nu e suficient ca părul să arate bine la salon

Părul poate arăta foarte bine până într-un punct și foarte rău din punctul acela, mai departe. Părul nu poate arăta tot timpul la fel. În funcție de produsele pe care le folosești, cum îl ingrijești și cum îl tratezi, el își poate schimba aspectul. De aceea, e important să se mențină rezultatele obținute la salon, căci altfel e posibil ca doar un sigur produs nepotrivit să strice investiția de până atunci.

 

E important să știi ce tip de păr ai

Contează enorm să cunoști ce tip de păr ai pentru a ști ce gamă de produse să folosești. De exemplu, părul creț e foarte uscat și are nevoie de hidratare intensă. Pentru a face alegerea potrivită, e de ajutor sfatul unui specialist, însă, din păcate, sunt din ce în ce mai puțini și după aceea vă puteți documenta și voi, singure, de pe diferite platforme.

 

Pașii esențiali de care trebuie să ții cont atunci când optezi pentru blond

În primul rând trebuie luat în calcul ce urmează după. Este simplu să vopsești părul blond, dar cel mai important este cum îl întreții. În primul rând trebuie luat în calcul dacă îți permiți sau nu financiar, pentru că blondul e cel mai costisitor, dacă dispui de timp să îți aplici produsele necesare și dacă poți veni lunat la coafor să aplici o vopsea fără amoniac, să reîmprospătezi culoarea. Înainte de a ne vopsi, este obligatoriu să umplem firul de păr, să aplicăm un tratament.

 

Blondul se potrivește oricui

Dacă nuanța aleasă este cea potrivită, da, blondul se potrivește oricui. Părul trebuie să vină și ca o completare a întregului look, iar această culoare necesită și un make-up adecvat.

 

Produsele care nu trebuie să lipsească din kit-ul de îngrijire al unei blonde

Produsele care rămân pe păr, fără clătire, cele care se aplică înainte de coafat, chiar dacă te coafezi sau nu.

 

Hairstylistul Olga Barcari dezvăluie cele mai bune secrete pentru un păr frumos

Cu cât folosești mai multe produse de calitate, cu atât părul va arăta mai bine. Un secret ar fi să le alternezi, pentru ca părul să absoarbă ingredintele de calitate la fiecare spălat. Eu așa procedez și acest lucru mă ajută să tund părul o dată la trei ani, căci nu este nevoie să tai vârfurile, deoarece arată impecabil pentru că le tratez, le sigilez și din acest motiv nu se despică. Părul trebuie tuns că așa îți dorești, nu pentru că trebuie. Dacă a ajuns într-un stadiu în care trebuie tuns înseamnă că ori a îmbătrânit foarte tare, nu are elasticitate sau l-am neglijat și nu l-am îngrijit corespunzător.

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply