To top
13 feb.

Călătoria lui Adrian Leonard Doroftei: între familie, valori și misiune personală

adrian leonard doroftei
Adrian Leonard Doroftei, proaspăt întors pe meleagurile românești, are visuri mărețe și o viziune clară despre viață. Crescut într-o familie cu valori solide, fiul cel mare al lui Leonard Doroftei a ales să își urmeze propriile pasiuni și să exploreze diverse domenii. Cu o mentalitate bazată pe muncă și pe dorința de autoperfecționare, Adrian Leonard Doroftei își propune să își construiască un viitor de succes în industria ospitalității, păstrându-și, în același timp, iubirea pentru familie și respectul pentru valorile autentice.

La ce visai pe vremea când erai copil și ce a și devenit realitate?

Dintotdeauna am știut că sunt excentric ca și fire și ca personalitate. Fiind cinefil de mic am rezonat instant cu trei filme care au avut un impact extrem de puternic asupra dezvoltării mele ca individ : „The Thomas Crown Affair”, „Die Another Day” și „Devils Advocate”. Am știut mereu că îmi va fi greu să mă regăsesc într-o singură profesie și că adevărul se va afla undeva între aceste trei pelicule. În schimb, am știut mereu, încă de copil, că îmi doresc să fiu un bărbat elegant, inteligent, bun orator și cu un simț dezvoltat al frumosului, în artă și în cultură.

Ce îți bucură cel mai mult sufletul?

Familia. Pare un răspuns scurt, dar mai mult nu este de spus. Cel mai mare privilegiu al vieții mele este că am o familie frumoasă. Îmi bucură sufletul multe alte lucruri, niciunul mai mult decât dragostea pe care o ofer și o primesc din partea familiei mele.

La ce te asemeni cu tata și la ce cu mama? Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat de la părinții tăi?

Cu tata ma asemăn la etica de lucru, este ceva ce am moștenit în mod natural. Iau lucrurile foarte în serios atunci când vine vorba de muncă. Cu mama semăn, sau mai bine spus, încerc să semăn…la faptul că vreau pe cât de mult pot să fiu un om bun cu toata lumea din jurul meu. Cu toții merităm o vorba caldă și o încurajare, din când în când, și asta încerc să le ofer și eu celor din jurul meu.

adrian leonard doroftei

Ai început Facultatea de Drept, apoi ai ales un cu totul alt drum. Ce te-a determinat să te reprofilezi și ce îți dorești pe viitor, din punct de vedere profesional?

Nu am luat niciodata nimic de-a gata! Am contestat întotdeauna tot ce am văzut sau am auzit, am fost în mod natural curios, de mic copil. Încă mai cred că am fost, poate, născut să fiu avocat, însă, la vremea aceea, simțeam că înainte să îmi dedic viața aceste profesii vreau să văd lumea, vreau să încerc multe alte cai, vreau să cunosc alte culturi, vreau să pierd, să înving, să pic, să mă ridic, vreau să dezvolt un caracter puternic, iar atunci când în sfârșit voi pune pe mine roba de avocat, să știu că sunt un om desăvârșit, care știe de ce este acolo unde se află. Dacă aș fi devenit avocat atât de devreme pe cât îmi propusesem inițial, probabil m-aș fi blocat la București, iar acest deceniu ar fi fost petrecut cu totul diferit.

În prezent ai ales să continui Facultatea de Drept, ceea ce înseamnă că vrei să urmezi această cale?

Drept există în orice arie de interes socio-economic. Să știi să navighezi legal un domeniu de activitate este un plus imens. Îmi doresc să termin Dreptul și poate să devin avocat, mai mult ca ambiție personală. Nu mă văd practicant de drept activ în viitorul apropiat.

Cum arată prezentul pentru tine? Dacă tot vorbim de prezent, cum te raportezi la el? Ești genul de persoană care își face multe planuri, așterne totul pe hârtie sau mai degrabă genul care trăiește fiecare zi așa cum vine și vede pe parcurs ce e de făcut pe mai departe?

Prezentul meu este foarte interesant și plin de aventură. A trecut etapa de descoperire, știu cine sunt și unde îmi doresc să ajung, acum este momentul să vină etapa de consolidare a planurilor mele. Este timpul să adun experiența pe care am dobândit-o în toate domeniile în care am activat sau am studiat: Imobiliare Comerciale, Turism, Management Aviatic, Managementul Produselor de F&B – și să consolidez aceste experiențe într-o singură industrie: Hospitality!

 

Consideri că anii trăiți în Canada te-au ajutat să te formezi altfel decât s-ar fi întâmplat dacă rămâneați în țară? Dacă da, în ce fel?

Anii trăiți în Canada și în America mi-au ucis orice formă de ego pe care aș fi putut să o am din motive nefondate, practic mi s-a permis să mă reinventez, ca om, în totalitate și să îmi spun că dacă îmi doresc să ajung sus, am foarte mult de muncă. Lumea acolo te respectă pentru ce faci, nu pentru cine sunt părinții tăi. Am înțeles cine îmi doresc să fiu acolo și am priceput că oamenii de “acțiune” și cei ce pun lucrurile în practică sunt cea mai bună resursă a oricărui business.

Am mai înțeles în America de Nord că există o nișă și o piață pentru orice, nu există business prea ridicol, ori prea greu: analiza + capital + execuție și poți realiza orice îți propui. Vreau să mai adaug un lucru foarte important, New York-ul m-a învățat să nu mă mai las impresionat de nimic, nu mai există mreaja luxului și a opulenței, văd lucrurile așa cum sunt. În ziua de astăzi, să poți vedea lucrurile clar și concret este un atuu imens.

adrian leonard doroftei

Pe plan personal, care sunt cele mai importante lucruri pe care vrei să le realizezi?

Planul personal și cel profesional sunt, momentan, în puternică simbioză. Vreau să fiu în top în industria ospitalității, am proiecte mari legate de acest domeniu, va dura timp, dar cu siguranță vom ajunge acolo.

Ai un regret, ceva care te macină, ceva ce ți-ai fi dorit să fi făcut diferit la momentul respectiv?

Că nu m-am nascut în California, în anii ’60. Lăsând gluma la o parte, tot ceea ce mi s-a întâmplat acum, cu victorii și cu înfrângeri puse la un loc, în perspectivă, s-au întamplat exact așa cum ar fi trebuit pentru a mă face cine sunt astăzi. Cine sunt astăzi? Un om care dacă ar fi nevoit să o ia de la zero are reziliența, etica de munca și cunoștințele pentru a reuși în viață. Nu este niciodată vorba despre a deveni bogat, banii vin și pleacă, este vorba despre a deveni genul de om care devine bogat, în orice circumstanțe.

Ce calități admiri cel mai mult la oameni și care sunt persoanele care te inspiră?

Admir reziliența, umilitatea și sinceritatea, cel mai mult dintre toate. Restul se dobândesc. Mă inspiră vechii capitani de industrie, precum Onassis, Gianni Agnelli, cumva știau să conducă, fără prea multă tehnologie la dispoziție, afaceri enorme, dar se și bucurau de viață. La asta aspir și eu.

Ai crescut cu un model de iubire sănătoasă, cea a părinților tăi. Crezi că raportat la contextul actual se poate replica?

Eu cred că se poate replica și acest model de iubire al alor mei. Este vorba, până una alta, despre respect comun și încredere. Încă există în această țară femei minunate, inteligente, tradiționale și cu multe de oferit. La un moment dat, sigur voi gasi și eu pe cineva care să aprindă dorința de a mă așeza la casa mea.

Cum arată pentru tine relația perfectă și ce poate ține doi oameni împreună, în armonie, o viață întreagă?

Îmi doresc familie, normal că da! Pe cât de curând găsesc femeia potrivită.

Să facem un exercițiu de imaginație. Ai 90 de ani și le povestești nepoților cum a arătat viața ta. Ce ai vrea să cuprindă povestea vieții tale?

Aș vrea prin lecțiile de viață pe care le voi povesti atunci să înțeleagă că dificultățile și aventura, cât ești tânăr, dezvoltă caracterul într-un bărbat. Aș vrea să știe că, în povestea vieții mele, curajul a jucat un rol important și că bunicul lor a riscat și a câștigat, de multe ori. Aș vrea să mai știe și că bunicul lor și-a iubit din suflet familia și că lucrul acesta i-a ținut pe toți aproape.

Consideri că fiecare persoană vine cu o misiune aici, pe pământ? Dacă da, care crezi că este a ta?

Cred că misiunea ți-o faci singur, asta este cea mai importantă decizie pe care o vei face: ce joc alegi să joci în viață!

Simona Stanoi
No Comments

Leave a reply