Galeria Artmark din București a găzduit zilele trecute evenimentul în cadrul căruia a fost prezentată activitatea Liceului Lingvistic Italian Aldo Moro, desfășurat sub patronajul Ambasadei Italiei în România și a Patronatului Confindustria Romania. Printre numeroșii oaspeții prezenți s-au numărat E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni – Ambasadorul Italiei în România, Giulio Bertola – Președintele Confindustria Romania, Maria Monica Annibaldis – reprezentanta Universității Luiss Guido Carli din Roma, Micaela Soldini – Director ITA Italian Trade Agency, Eliza Lesanu – Brand Director Galeria Artmark, etc.
Cunoașterea limbii italiene nu reprezintă o condiție pentru înscrierea la Liceul Lingvistic Italian Aldo Moro, acesta fiind deschis pentru toți elevii, indiferent de naționalitate. Mulțumită laboratoarelor intensive de limbă italiană desfășurate de profesorii liceului, însuşirea limbii italiene are loc în mod firesc, conform unui parcurs personalizat pe durata procesului de instruire a elevului.
Aldo Moro este un liceu acreditat de Ministerul Italian al Educației și recunoscut ca școală italiană paritară, printre puținele din lume, aspect ce garantează respectarea celor mai înalte standarde internaționale în planificarea predării și în selectarea profesorilor. A studia la Liceul Lingvistic Italian Aldo Moro înseamnă a studia într-un context multietnic și internațional axat pe principiile incluziunii și ale diversității.
La Aldo Moro se studiază artă, filozofie, științe exacte și patru limbi străine (pe lângă limba italiană și cea română). Predarea se desfășoară în italiană și engleză, dar și în franceză, spaniolă și română, cu profesori nativi. Profesorii au experiență în sistemele naționale și internaționale, materialele didactice sunt moderne și performante, iar echipamentele sunt la standarde internaționale.
Școala Aldo Moro, înființată la București în 1902 de jurnalistul român de origine italiană, Luigi Cazzavilan, face astăzi parte din grupul „Liberi di educare”, un grup italian cu tradiție în domeniul educației, cu peste 60 de școli în toată Italia, cu campusuri în Londra și Arizona, prin urmare deja din primul an de liceu, elevii participă la schimburi de experiență în cadrul diferitelor sedii ale grupului, în special în Italia și în Anglia. Examenul de bacalaureat la finalul celor patru ani de studiu include un test de limbă italiană, un test de limbă straină și un interviu oral, iar diploma de bacalaureat este recunoscută în toate țările lumii.
Liceul oferă posibilitatea de a urma o serie de cursuri opționale: artă, teatru, arhitectură, muzică, filozofie etc., care vizează completarea formării elevului, dezvoltarea lui pe plan personal precum și explorarea pasiunilor și înclinațiilor acestuia.
Elevii sunt încurajați să caute excelența pe tot parcursul procesului educațional, să-și dezvolte calitățile personale în cel mai bun mod posibil și să descopere potențialul cu care au fost înzestrați.
„Școala noastră nu condiționează alegerile elevului, ci dimpotrivă își propune să deschidă pentru acesta porțile experienței, favorizând schimburile culturale, experiențele, învățarea limbilor și a tradițiilor străine. Transformăm frica de necunoscut a elevului în oportunități de care să profite, permițându-i să identifice cel mai potrivit traseu educațional”, a declarat Mario Antico, Administratorul Școlii și Liceului Internațional Lingvistic Aldo Moro.
Din 2021, Școala Internațională Italiană Aldo Moro își are sediul în prestigioasa clădire situată în Calea Dorobanti, nr.39, locuința istorică a Prințesei Martha Bibescu.
Patronatul acordat prezentării Liceului Lingvistic Italian Aldo Moro, de către Confindustria România, se înscrie în viziunea Patronatului de a sprijini concret educația în limba italiană în România, precum și interacțiunea dintre mediul școlar și cel de afaceri, având în vedere și recenta inaugurare a Centrului Italian de Excelență Leonardo da Vinci din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Pentru mai multe informații despre Liceul Lingvistic Aldo Moro consultați site-ul https://scuolaitalianabucarest.com
No Comments